Vara copiilor la EduHub. Cursuri de limbă și ateliere tematice din 22 Iunie

Vara copiilor la EduHub. Cursuri de limbă și ateliere tematice din 22 Iunie Previous item Noi cursuri dedicate... Next item Noi cursuri online, la...

EduHub te invită să participi la o nouă serie de cursuri online de limbă străină, din 22 Iunie 2020.

Acum în perioadă de adaptare la noul context cotidian ne fuge gândul din ce în ce mai des în lume și la toate lucrurile la care nu am avut acces în ultima vreme. Poate îți face cu ochiul un job nou, un concediu în afara țării, o colaborare inedită. Noi te ajutăm cu noile cursuri de limbă străină să faci aceste lucruri posibile.

Cursurile vor avea loc în variantă online. Vei cunoaște oameni noi, vei avea sprijin complet din partea profesorilor noștri și vei vedea cu e posibil să fii acasă, însă conectat la tot ce se întâmplă în lume.

Dacă și tu îți dorești să urmezi un curs te așteptăm să te înscrii online. În perioada 15 – 19 Iunie 2020 ne aflăm în perioada de înscrieri și de testări, iar în data de 22 Iunie 2020 dăm start unei noi aventuri.

Creează o vară de neuitat pentru copilul tău – ateliere ONLINE

Vara aceasta, pe lângă cursurile de limbă străină, ne-am propus să oferim copiilor de toate vârste experiențe de neuitat. Așa că ne-am pus pe treabă și pe planificat și suntem tare încântați de atelierele tematice din această vară.

Printre temele abordate se numără: germană prin creație și meșteșug, creative storytelling, acting skills, business planning, inițiative comunitare și design grafic.

Fiecare atelier va fi format din 6 întâlniri și va avea aplicabilitate practică. Descrierea completă a fiecărui atelier în parte se regăsește mai jos.

Înscrierile se vor înregistra începând cu data 10 Iunie, urmând ca din 17 Iunie să derulăm primele minunate ateliere.

Costul unui ședințe este de 40 RON. Un atelier este compus din 6 ședințe. Atelierele vor avea loc în varianta online.

Lista atelierelor cuprinde:

● Explorează lumea de acasă

Suntem convinși că învățatul, exploratul și jucatul pot continua nestingherit în mediul online. Cu acest gând în minte dăm startul unei mini-serii de ateliere online, de creație, în limba germană.
Ateliere sunt dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani și vor fi facilitate de colega noastră, Roberta. Ele oferă oportunitatea de a vizita locurile preferate din confortul propriei camere. Fiecare atelier ne va purta într-o călătorie către un loc magic, pe care îl vom construi și explora împreună, în limba germană.

Ce anume vor experimenta copiii?
– vor exersa limba germană într-un mod inedit și distractiv;
– vor avea posibilitatea de a “vizita” anumite locuri, chiar dacă momentan suntem acasă, cu toții;
– vor învăța lucruri noi;
– vor avea ocazia de a-și face prieteni noi și de a socializa;
– vor avea posibilitatea de a interacționa activ într-un grup, în mediul online;
– vor învăța să meșterească ceva singuri.

Atelierul este compus din 6 ședințe, care durează fiecare în parte o oră și jumătate și are loc în fiecare Sâmbătă, de la ora 11:00, în perioada 27 Iunie – 1 August.

● STORY CLUB

Geanina le propune copiilor un club săptămânal online de povestire creativă în limba engleză. Clubul se adresează iubitorilor de povești de orice fel – cărți, filme sau benzi desenate – cu vârste între 12 și 17 ani și ușurință în a-și exprima ideile în limba engleză.

STORY CLUB este ocazia perfectă ca, în perioada verii, copiii să:
– își îmbunătățească aptitudinile de vorbire și scriere;
– exerseze din plin creativitatea și să-și pună în valoare propriul talent de povestitori, prin jocuri și
exerciții variate și distractive;
– dezvolte fluență în exprimare într-un context creativ;
– stăpânească limbajului adecvat artei de a povesti în limba engleză;
– deprindă tehnicile de organizare a discursului.

În timpul atelierului activitățile vor fi foarte variate. De la exerciții de povestire și scriere creativă, până la jocuri de rol, exerciții de improvizație, informații despre elemente de bază ale artei de a născoci povești (structură narativă, personaje, imagini etc.), conversație pornind de la poveștile preferate.

Atelierul este compus din 6 ședințe, care durează fiecare în parte o oră și jumătate și are loc în fiecare Miercuri, de la ora 17:00, în perioada 17 Iunie – 29 Iulie.

● Design grafic

Mihai Zănescu va facilita pentru adolescenți un atelier special pe Design grafic. În cadrul atelierului adolescenții vor învăța ce înseamnă design-ul grafic, vor discuta principiile de bază ale acestuia și vor vedea ce înseamnă să creezi un “limbaj vizual”.

Atelierul este dedicat celor interesați de domeniul designului și celor care sunt pur și simplu curioși și ar vrea să învețe ceva nou, cu vârsta minimă de 12 ani.

“Eu sunt Mihai, un designer de 20 și ceva de ani din Timișoara. Am terminat “studiile superioare” în 2019 și activez pe domeniu de câțiva ani de zile. Îmi plac foarte mult jocurile (video sau de masă), animațiile, filmele, voluntariatele… orice presupune creativitate și puțină imaginație și în general mă bucur să știu că pot oferi ajutor cuiva. Rog participanțiii să: aibă la îndemână hârtie, creion, marker și/sau pix și să stea liniștiți – nici cel care ține atelierul nu știe să deseneze bine.”

Atelierul este compus din 6 ședințe, care durează fiecare în parte o oră și jumătate și are loc în fiecare Joi, de la ora 17:00, în perioada 25 Iunie – 30 Iulie.

● Find your spark

Find the spark este un atelier foarte interesant, facilitat de către Ana Maria Popa. Iată ce ne spune Ana despre ea și despre atelierul pe care va lucra împreună cu adolescenții.

“Am absolvit facultatea de studii economice cu un an în urmă, moment în care mi-am deschis propria afacere, Personall Agency și am preluat Fundatia Artmedia. Am fost mereu implicată în proiecte de voluntariat în domenii ca educație, cultură și comunitate. Astfel toate skill-urile dobândite în ultimii 5 ani s-au îmbinat perfect în activitatea agenției mele unde lucrăm în recrutare,evenimente și fundraising, dar și în cea a Fundației pe zona culturală.

Sunt conectată cu oamenii și interesată să fac schimb de cât mai multe experiențe. Unul dintre visele mele este sa trec la nivelul următor și să deschid primul cafe-teatru din Timișoara.

Atelierul pe care îl propun se numește “Find your SPARK ” și are ca scop final conturarea unui proiect pentru comunitate dintr-un domeniu care te pasionează. Procesul prin care vom trece împreună este mai întâi unul de descoperie și transformare a acestui “SPARK” într-un produs/serviciu/proiect care să placă, să fie util și să ajute comunitatea.

Astfel ne punem împreună pălăria de Project Manager și învățăm să folosim instrumente noi de prezentare pentru ca la final întâlnirea noastră să fi fost revelatoare, interactivă și un punct de pornire spre implementarea propriu-zisă a proiectului realizat împreună.”

Atelierul este compus din 6 ședințe, care durează fiecare în parte o oră și jumătate și are loc în fiecare Miercuri, de la ora 17:00, în perioada 24 Iunie – 29 Iulie. Vârsta minimă potrivită pentru atelier este de 15 ani.

● Acting

Poveștile sunt peste tot în jurul nostru. Fiecare dintre noi are un film preferat, o carte preferată, o piesă muzicală preferată. Toate acestea nu sunt altceva decât moduri diferite de a spune povești. Ca și teatrul.

Însă, ce e special la teatru e faptul că îți permite nu doar să spui povestea, ci să o și trăiești. Cum se construiește o poveste bună? Dar un personaj? Cum faci pe cineva să se uite la tine și să asculte ce ai de spus? La toate aceste întrebări vom încerca să răspundem împreună.

Tematicile pe care le vom atinge în cadrul acestui atelier sunt:
– Povestea
– Personajul
– Scena
– Înlănțuirea scenelor – întregul
– Efecte: costum, lumini, muzică

Acest atelier va fi facilitat de Iulian Trăistaru. Prima întâlnire va avea loc în data de 3 Iulie, la ora 17:00. Vârsta minimă potrivită pentru atelier este de 13 ani.

● Business Planning

Victor Balaniuc este antreprenor în serie, care dezvoltă business-uri în mai multe domenii precum evenimente, entertainment, IT sau fitness. Este fondatorul primei companii de evenimente care a organizat turnee internaționale cu artiști români de stand-up comedy, în 13 țări din Europa.

El le propune adolescenților un atelier de business planning. Mai exact aceștia vor avea ocazia să afle mai multe despre:
– cum să pornești un business de la zero,
– cum să transformi o idee sau o pasiune într-o afacere reală, folosind unul dintre
cele mai interesante și prietenoase modele de planuri de afaceri din lume,
– cum să transpui concret visul de a fi propriu șef în realitate.

Atelierul este compus din 6 ședințe, care durează fiecare în parte o oră și jumătate și are loc în fiecare Miercuri, de la ora 17:00, în perioada 24 Iunie – 29 Iulie. Vârsta minimă potrivită pentru atelier este de 15 ani.

Înapoi la pagina de anunțuri